tisdag 24 juni 2008

Är han färdig nu?...

Bråken med min tonåring avlöser varandra utan andningsuppehåll. Det skulle kunna vara vilken tonåring som helst för som genom ett trollslag förändras detta barn som du har kännt så väl till en person du inte vet ett skit om.
Varför har du inte plockat undan, du skulle vara hemma kl 24 inte 4!!!
Jag har staplat skitig disk i hans säng. Singlat skitiga kalsonger över honom och hans sovande flickvän. Hotat honom med stryk om han inte gör sin läxa.Hotat med indraget barnbidrag. Dag ut och dag in.
Fått en och annan ömhetsbetygelse men i stort sett sedan hösten 2007 bråk och åter bråk. Plötsligt blev allt tyst dörren smällde igen. Han har flyttat! Sängen står där tom och faktiskt bäddad det ligger inga matrester utspridda över golvet, inga kladdiga läsk fläckar att fastna i. Tvättkorgen är tom det finns mat i kylen.
Jaha och nu då.

6 kommentarer:

TORGNYSDOTTER sa...

se det som semester! Huxflux är han tillbaka och stökar.

Go:ran sa...

ungdomar är gåtfulla och känslorna man har är oxå gåtfulla ibland

Udda Persson sa...

Jag ska försöka men det blir liksom tomt utan stöket.

Hej Göran! Gåtfulla var ordet.

Anonym sa...

Om man skruvar tillbaka klockan ca 25 år så uppbringade undertecknad den, i sammanhanget, inte sååå jävla anmärkningsvärda åldern av 6 år. :)

"Kul för dig då", kanske ni tänker och visst var det kul! Men framförallt, och för att behålla åtminstonDe en liten koppling till tråden, så hade jag vid denna tidpunkt en storasyster som var, just det, tonåring. Denna storasyster hade vid sin sida en vapendragare. Dessa två drog, likt Don Quijote och Sancho Panza, omkring i västra Uppsala med omnejd och slogs mot sina egna väderkvarnar i form av knepiga päron och hektiskta, på gränsen till rabiata, rektorer.

Hursomhelt och för att komma till poängen, jag är övertygad om att P-son och Zara framkallade en hel del uppgiva föräldrar-stunder dom också. Inte för att det kanske direkt hjälper när man staplar disk i sin tonårings säng (skärp dig sam!!) så tycker jag att det är lite roligt att rebellerna med sönderklipta jeans och röd/svart färgat hår som målade haschplantor på Eriksbergsskolan iår får skriva sin ålder med en fyra i början, för första gången sedan 1972!

GRATTIS!!! :)

TORGNYSDOTTER sa...

lille_bror: appappapp! ingen fyra i min ålder än på ett tag.

Udda Persson sa...

Lillebror: Fast det var mycket gulligare att vara 4. Tack.